Een consult

We maken kennis, nemen samen vragen door en kiezen de beste aanpak. En bij iedere afspraak luisteren, kijken en voelen we hoe het met jou of je kind gaat.

Hoe verloopt een consult?

De intake en een vervolgconsult verschillen niet zo veel van elkaar. Bij de intake neem ik extra de tijd om het intakeformulier met je door te nemen, bespreek wat je eet en drinkt, hoe je de dag doorkomt, en vraag ik door over je klacht(en). Bij een vervolgcosult kijken we vooral terug naar de afgelopen periode: hoe is het met je klacht en hoe is het gegaan met de therapie die ik geadviseerd heb.

Wat komt in ieder geval elke keer terug?

  • Een gesprek over hoe het gaat en waar je last van hebt, officieel ‘anamnese’ genoemd

  • De polsdiagnose, ik voel met drie vingers je pols, zowel links als rechts

  • De tongdiagnose, ik kijk naar je tong, zowel de bovenkant als de onderkant

  • Onderzoek abdomen, ik voel aan je buik

  • De EFD-meting, ik meet met een apparaat bepaalde punten op de huid van je beide handen en voeten. Jij hebt een metalen staaf vast en ik een soort pen die ik op die punten zet. Zo meet ik hoe het met organen gaat en hoe je reageert op bepaalde voeding

Tijdens het verzamelen van alle informatie leg ik als het ware de oosterse en de westerse manier van kijken naar een lichaam en hoe klachten kunnen ontstaan over elkaar heen. Zo ontstaat een breed en diepgaand beeld van wat er aan de hand kan zijn. De volgende stap is het samenstellen van een bij jou passende therapie. Die therapie is opgebouwd uit een selectie van voedingsadviezen, leefstijladviezen, vitamines/mineralen, bouwstoffen, enzymen, kruiden, homeopathie, schusslerzouten of gemmo’s. Soms is het doel processen te verminderen, bijvoorbeeld ontstekingen of allergische reacties, en soms wil ik iets verbeteren, zoals de opname van bepaalde (voedings-)stoffen. Door het gebruik van het EFD-apparaat kan ik dat advies heel mooi afstemmen op wat je lichaam op dat moment aan kan.

Er zit 6 tot 8 weken tussen de consulten, en meestal zijn 6 tot 8 afspraken voldoende.

Een consult voor een volwassene duurt gemiddeld 5 kwartier en kost 95 euro. Er is geen BTW verschuldigd.

Voor het maken van een afspraak heb je géén verwijzing van een (huis-)arts nodig.

Er wordt wel geadviseerd om de huisarts of een behandelend specialist op de hoogte te stellen, want we streven naar een goede samenwerking met artsen, specialisten, en/of andere disciplines in de gezondheidszorg.